Muzeul Naţional de Artă al României participă pentru prima dată la Art Safari cu 11 lucrări de pictură de Samuel Mützner (1884-1959) care vor face parte din expoziţia ce îi este dedicată în pavilionul muzeal - „Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre acestea, lucrarea „Autoportret” se află printre lucrările care deschid circuitul expoziţional, devenind unul dintre reperele sale stilistice. Realizată în ulei pe carton, autoportretul lui Mützner a fost pictat probabil în anul 1945 şi se remarcă printr-o compoziţie echilibrată, un desen precis şi o cromatică bazată pe culori de pământ: galben, ocru şi umbră naturală.

Celelalte 10 lucrări de Mützner din patrimoniul MNAR pe care publicul le va vedea la Art Safari, alături de alte opere ale artistului din colecţii muzeale şi private, sunt: „Peisaj din Japonia” (1914), „Fată în interior” (1929), „Fată în roşu” (1942), „Baia la mare” (1939), „Curte la Sevilla” (1924), „În grădină” (1935-1940), „Peisaj” (1927), „Femeie dormind în fotoliu” (1946), „Grădină cu flori” (1940), „Piaţă din Tulcea” (1940-1945).

„Ne alăturăm pentru prima dată celorlalte muzee din România în sprijinul acestui demers, realizat sub genericul Art Safari, care vizează o mai bună cunoaştere şi apreciere a creaţiei artiştilor din România”, a declarat Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Cea de-a VIII-a ediţie Art Safari va avea loc în perioada 16 - 26 septembrie 2021 la Palatul Dacia-România şi la Arcub, Hanul Gabroveni (ambele pe Str. Lipscani) şi se desfăşoară sub patronajul Ministerului Culturii.

Pavilionul muzeal „Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet” este amplasat în Palatul Dacia-România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.