Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, scrie sâmbătă seara, la moartea filosofului Mihai Şora, că trăim, astăzi, despărţirea de cel care ne făcea să credem în viitor prin tinereţea spiritului său. Deca afirmă că Mihai Şora a fost primul ministru al educaţiei de după Revoluţie, a reprezentat un reper de demnitate morală şi intelectuală, demisionând în semn de protest faţă de mineriada din 1990 şi ale sale crime împotriva celor consideraţi intelectuali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trăim, astăzi, despărţirea de Mihai Şora, cel care ne făcea să credem în viitor prin tinereţea spiritului său. Mereu deschis spre nou, spre progres, primul ministru al educaţiei de după Revoluţie a reprezentat un reper de demnitate morală şi intelectuală, demisionând în semn de protest faţă de mineriada din 1990 şi ale sale crime împotriva celor consideraţi intelectuali”, a scris Ligia Deca. 
 
”Se spune că cei care luptă pot pierde, iar cei care nu luptă au pierdut deja. Mulţumesc, Mihai Şora, pentru că aţi ştiut să nu pierdeţi, nerenunţând la a lupta permanent pentru noi toţi, într-un mod atât de elegant şi de discret”, mai afirmă ministrul Educaţiei în postare. 
 

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a murit, sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Pe pagina sa de Facebook a apărut, sâmbătă seara, o postare cu mesajul: ”Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi”, semnată Aziul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.