Ministrul Culturii Raluca Turcan susţine că TVA la cărţi nu va creşte de la cinci la 19%, ci va rămâne la fel şi a precizat că pentru a stimula editurile şi tipărirea de carte ministerul va creşte achiziţiile şi dotarea bibliotecilor cu titluri noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„TVA la cărţi nu va creşte şi va rămâne la fel. Cred că nu va creşte şi am şi informaţii în acest sens. Ca ministru al Culturii nu am putut să fiu nepăsătoare la cifrele extrem de îngrijorătoare referitoare la consumul de carte şi lectura în România. Am decis ca un program anual pe care ministerul îl face cu tematici diferite anul acesta să îl dedic lecturii şi evenimentelor în care editorii să se întâlnească cu cumpărătorii, astfel încât să crească consumul de carte şi evident accesul la lectură”, a afirmat ministrul Raluca Turcan, întrebată la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre temerile Asociaţiei Editorilor din România privind creşterea TVA la cărţi de la cinci la 19 la sută.
Totodată, ea a precizat că pentru a stimula editurile şi tipărirea de carte, Ministerul Culturii a făcut deja planul pentru creşterea achiziţiilor de carte şi dotarea bibliotecilor cu titluri noi. 
„Este un lucru care nu s-a mai făcut la Ministerul Culturii de foarte mult timp. Îmi doresc ca anul acesta şi anul viitor să continuăm cu achiziţia şi dotarea cu carte a bibliotecilor şi spaţiilor unde se desfăşoară lectură”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan.
Editorii de carte din România au atras atenţia la sfârşitul lunii trecute că vânzările vor scădea şi va creşte pirateria dacă guvernul va majora Taxa pe Valoarea Adăugată pentru cărţi. Editorii reamintesc că măsura ar veni în condiţiile în care România are cel mai mic consum de carte pe cap de locuitor din Uniunea Europeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.