MInistrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat marţi, în cadrul discuţiei online ”De vorbă cu ministrul tău”, iniţiată de Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), că Legea managementului instituţiilor de cultură trebuie revizuită integral, nu doar amendată, argumentând că forma actuală nu pune accentul pe viziune şi produce situaţii în care sunt neglijate talentele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordonanţa de urgenţă nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură este, în opinia ministrului Culturii, aplicată greşit de unii manageri. 

”Legea trebuie revizuită integral, nu doar amendată. Sunt amestecate teatrele cu bibliotecile, muzeele şi filarmonicile. Aceasta sunt, cum se spune, instituţii cu nevoie speciale. Nu poţi gestiona creativitatea în instituţiile care se comportă ca nişte instituţii rigide”, a declarat Corina Şuteu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ministrul a adăugat în aceeaşi discuţie: ”Regret că nu voi avea timp să fac asta”.

Legea managementului instituţiilor de cultură a constituit subiectul a numeroase dezbateri, iar un proiect de modificare a ei a fost emis în timpul mandatului lui Vlad Alexandrescu. Majoriotatea managerilor au respins cu argumente solide ideile expuse în proiectul lui Alexandrescu, iar subiectul nu a mai fost dezbătut în ultimele luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.