Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a avut luni o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România Kathleen Kavalec la care au agreat semnarea, săptămâna viitoare, a unui acord privind protecţia împotriva traficului a patrimoniului istoric

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am fost onorat să mă întâlnesc astăzi, 06.03.2023, cu ES Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România. A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat şi de faptul că în trecutul recent Excelenţa Sa a fost ataşat cultural al ambasadei SUA în România. Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecţia împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre iniţierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă”, a scris Lucian Romaşcanu, luni pe Facebook.
 
Ministrul a adăugat că industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în Romania, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuşi remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producţia de film (tax inventive).
 
„I-am mulţumit Excelenţei Sale pentru contribuţia SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România. De asemenea, am discutat despre iniţierea unui Fond Cultural SUA - România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire”, a completat Romaşcanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.