Ministrul Valer-Daniel Breaz, directorii Muzeului „Antipa” şi Institutului „Elie Wiesel” şi manageri ai instituţiilor naţionale de cultură au confirmat prezenţa la audierile programate marţi şi miercuri în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei, deputatul Gigel Ştirbu, a declarat pentru News.ro că marţi, la ora 12.00, ministrul Culturii va fi prezent la audiere alături de Luis Ovidiu Popa, managerul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa", şi de Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”.

Cei trei au fost invitaţi să discute despre „înstrăinărea a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a Muzeului Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» către o altă instituţie în vederea ridicării unei alte clădiri pe terenul respectiv”, după cum a fost anunţat vineri.

În plus, miercuri, la ora 13.00, au fost convocaţi, între alţii, directorii teatrelor naţionale din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Craiova, directorii Muzeului Naţional de Artă al României, Muzeului Naţional de Istorie a României, Operei Naţionale, Operetei şi Centrului Naţional al Dansului.

Potrivit lui Ştirbu, au venit deja mai multe confirmări pentru discuţia despre tăierea bugetului pentru Cultură şi numeroasele disponibilizări nejustificate care au dus la anularea de spectacole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.