Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a anunţat că va relua concursul de proiecte de management pentru Biblioteca Naţională a României (BNaR), având în vedere că un membru al comisiei a constatat, după începerea primei etape, că a avut relaţii contractuale patrimoniale directe cu unul dintre candidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După prima etapă, selecţia dosarelor de concurs, în urma căreia au fost admise 4 proiecte - rezultat afişat pe 23 aprilie - MCIN a anunţat la finalul săptămânii trecute că a fost constatată „nerespectarea angajamentelor cuprinse în declaraţia privind confidenţialitatea şi imparţialitatea” a unuia dintre membrii comisiei.

„În conformitate cu prevederile art. 6 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management organizat pentru Biblioteca Naţională a României, aprobat prin Ordinul Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale nr. 2137/2019, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va relua procedura de concurs de proiecte de management pentru ocuparea postului de manager al Bibliotecii Naţionale a României”, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Noul calendar pentru concursul de proiecte de management, care va fi organizat pentru Biblioteca Naţională a României, va fi adus la cunoştinţa publică în perioada următoare.

Manager interimar al BNaR este, din luna ianuarie, Carmen Mihaiu. Înaintea ei, Maria Răducu a deţinut această funcţie, fiind numită în octombrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.