Noua dată limită pentru depunerea înscrierilor artiştilor la Jocurile Francofoniei de la Kinshasa, Congo, anul viitor, este 15 septembrie 2021, anunţă Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apelul de selecţie este în vederea constituirii delegaţiei de artişti care va reprezenta România la cea de-a IX-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, organizată în perioada 19-28 august 2022, la Kinshasa, Republica Democrată Congo, de Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF). 

Jocurile Francofoniei reprezintă o competiţie culturală şi sportivă de anvergură, care se adresează artiştilor români cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani din următoarele discipline culturale: artă stradală (hip-hop, jonglerie, marionete gigant), arte vizuale (pictură, sculptură/instalaţie, fotografie), creaţie şi interpretare muzicală, poveşti şi povestitori, dans, literatură şi creaţie digitală.

Competiţia încurajează apariţia tinerelor talente artistice francofone pe scena artistică internaţională, prin evidenţierea şi punerea lor în valoare. De asemenea, Jocurile promovează originalitatea culturilor francofone în toată diversitatea lor şi susţin dezvoltarea schimburilor artistice între ţările francofone.

Candidaturile se transmit doar online, prin www.wetransfer.com, la adresa de email JocurileFrancofoniei2022@cultura.ro, într-un singur email cu titlul „Jocurile Francofoniei 2022", până la data de 15 septembrie.

Mai multe detalii privind înscrierea şi documentele necesare acesteia: http://www.cultura.ro/jocurile-francofoniei 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.