Ministerul Culturii organizează, pentru a treia oară în mai puţin de un an, un concurs pentru conducerea Bibliotecii Naţionale a României, după ce singurele două proiecte înscrise la cel mai recent concurs de management pentru BNaR au obţinut note de 5,19 şi 6,50 şi nu s-au calificat în etapa a doua, cea a interviului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarele de concurs şi proiectele de management se depun, la sediul Ministerului Culturii, până la data de 13 ianuarie.

Prima etapă, analiza proiectelor de management, va avea loc între 18 şi 25 ianuarie, iar susţinerea proiectelor de management în cadrul interviului - a doua etapă - este programată pentru perioada 26 - 30 ianuarie.

Primul concursul de management pentru Biblioteca Naţională a România nu a avut niciun câştigător, întrucât singurul candidat, Mădălina Mirea, a obţinut nota 5,35, iar pentru etapa interviului ar fi trebuit să obţină cel puţin nota 7. La jumătatea lunii mai, Ministerul Culturii a anunţat că singurul candidat admis în concurs pentru şefia Bibliotecii Naţionale a României nu a reuşit să obţină notă de trecere.

Pe 15 iunie, ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat că l-a numit pe Octavian Gordon în postul de director interimar al Bibliotecii Naţionale a României.

Octavian Gordon a participat la al doilea concurs, însă proiectul său nu a obţinut nota de trecere. 

Claudia Şerbănuţă a fost director interimar al Bibliotecii Naţionale a României (BNaR) din iulie 2014, însă nu a putut participa la concurs, deoarece nu a îndeplinit una dintre condiţiile impuse referitoare la studiile de specialitate. Înaintea sa, Elena Tîrziman a ocupat acelaşi post ca interimar timp de patru ani, după care a fost destituită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.