Mitică Popescu, prin prezenţa sa inconfundabilă, elegantă şi puternică totodată, a dat scenei româneşti interpretări de mare valoare, a transmis Ministerul Culturii după anunţul decesului marelui actor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru şi televiziune, Mitică Popescu. Prezenţa sa inconfundabilă, elegantă şi puternică totodată, a dat scenei româneşti interpretări de mare valoare. De la "De ce trag clopotele, Mitică?", la "Moromeţii" sau "Cel mai iubit dintre pământeni", personajele pe care le-a interpretat au căpătat o identitate specifică şi o voce care le-au făcut vizibile şi apreciate de public şi de specialişti", se arată în mesajul Ministerului Culturii. 

În televiziune, emisiunea sa "De-ale lui Mitică" a reuşit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viaţa românilor, cu bune şi cu rele.

Actor la Teatrul Mic din Bucureşti cea mai parte a carierei sale, a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

La data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.