Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a anunţat că alocă 1 milion de lei în programul naţional de finanţare a cercetării arheologice sistematice 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din suma totală, 700.000 de lei vor fi alocaţi pentru contractele de finanţare a lucrărilor de cercetare arheologică sistematică care urmează să fie încheiate cu instituţiile organizatoare a cercetărilor arheologice sistematice, iar 300.000 de lei, pentru suplimentarea bugetului instituţiilor subordonate MCIN în vederea efectuării cercetării arheologice sistematice.

În a doua jumătate a lunii iunie vor fi comunicate rezultatele şi lista proiectelor care vor primi finanţare.

Au fost depuse 135 de proiecte din partea unor instituţii precum Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Institutul de Arheologie Iaşi, Muzeul Judeţean Buzău, Muzeul Banatului Montan reşina, Universitatea de Vest Timişoara, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Muzeul Naţional de Istorie a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.