Miniseria de televiziune „Planeta Albastră II/ Blue Planet II”, prezentată de David Attenborough, va fi lansată duminică, de la ora 22.00, la BBC Earth şi va avea şapte episoade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia a dura peste patru ani, timp în care realizatorii au organizat 125 de expediţii, au fost în 39 de ţări şi au filmat pe fiecare continent şi în fiecare ocean. Echipele au peste 6.000 de ore în submersiune, din totalul de 7.000 de ore de filmare.

„Planeta Albastră II” va prezenta noi perisaje - vulcani de metan care erup brusc la 650 de metri sub nivelul mării , în Golful Mexic, din Pacific este prezentat fenomenul cunoscut drept „marea care fierbe”, iar submersibilele cu echipaj uman au explorat în premieră adâncimile Antarcticii.

Cu ajutorul tehnologiei Towcam au fost suprinşi de la mică distanţă peştii răpitori şi delfinii, care se mişcăcu viteză maximă prin apă. Camere cu ventuză permit telespectatorilor să „călătorească” pe spatele unor vietăţi mari, precum rechinul-balenă şi orcile, iar camerele de sondare ultra HD permit contactul vizual cu cele mai mici creaturi.

Miniseria aduce în atenţie subiecte captivante privind probleme dintre cele mai variate - de la regiunile de ocean acoperite cu mase plastice la devastatorul fenomen de albire a recifelor de corali şi impactul încălzirii mării.

„Ne-am propus să aducem poveşti noi din oceane şi am reuşit”, a spus James Honeyborne, producătorul executiv al miniseriei.

Cele şapte episoade vor prezenta: carnagida uriaşă, vulcanul de metan, recifurile de corali, mările verzi, coastele şi oricile din Norvegia.

„Vii pe teren cu un plan, dar, în cele din urmă, faci ceea ce îţi dictează natura”, a spus Ted Giffords, unul dintre cameramani.

(Foto: BBC/ Lisa Labinjoh, Joe Platko)
(Foto: BBC/ Lisa Labinjoh, Joe Platko)

„Planeta Albastră” a fost lansată în 2001 şi a fost vândută în 240 de teritorii din întreaga lume. Miniseria a câştigat 2 premii BAFTA şi 2 trofee Emmy.

Pentru coloana sonoră a continuării „Blue Planet”, formaţia rock Radiohead şi compozitorul german Hans Zimmer au colaborat pentru înregistrarea piesei „(ocean) bloom”, o nouă versiune a cântecului ”Bloom”, înregistrată pe albumul „The King of Limbs” (2011) al trupei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.