Metropolitan Museum din New York a primit anul trecut 7,36 de milioane de vizitatori, aşa cum niciodată nu a mai avut instituţia care a instaurat la începutul lunii martie un preţ fix de intrare pentru persoanele care nu locuiesc în oraş, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frecvenţa este în creştere cu 5,1% în raport cu 2017. Aceasta a fost posibilă datorită expoziţiei "Heavenly Bodies" care a bătut toate recordurile cu 1,65 de milioane de vizitatori. 

Exerciţiul a beneficiat de expoziţii consacrate lui Michelangelo şi David Hockney, organizate la sfârşitul anului 2017 şi începutul lui 2018. 

Cifrele anului 2018 includ vizitatorii din clădirea principală a muzeului, situată pe bulevardul V, la marginea Central Park, dar şi pe cei din clădirile Met Cloisters şi Met Nreuer. 

Frecvenţa nu a suferit din cauza instituirii la 1 martie a unei noi politici de tarifare. A fost pentru prima dată când a fost întreruptă tradiţia prin care fiecare vizitator plătea cât dorea pentru a vedea muzeul. 

În prezent, toate persoanele care nu locuiesc în New York trebuie să achite 25 de dolari. Newyorkezii beneficiază încă de vechea politică de tarifare. 

Cifrele publicate vineri de Met arată că 32% dintre vizitatori au fost newyorkezi, 34% au venit din restul Statelor Unite şi 34% au fost turişti străini. Cei mai mulţi turişti au provenit din China, aproape 5% din total. 

În ciuda anului său record, Met rămâne departe de Luvru, muzeul de artă şi antichităţi cel mai vizitat din lume în 2018 cu 10,2 milioane de vizitatori, un record. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.