Spectacolul-eveniment ”Messa da Requiem”, de Giuseppe Verdi, dedicat dirijorului Stelian Olariu, decedat în luna ianuarie a acestui an, va avea premiera la Opera Naţională Bucureşti joi, de la ora 18.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recviemul lui GiuseppeVerdi este o lucrare vocal-simfonică pentru patru solişti, cor şi orchestră. Invitaţii speciali ai serii vor fi soprana Sorina Munteanu şi mezzosoprana Maria Jinga, împreună cu tenorul Marius Budoiu şi basul Ramaz Chikviladze din Georgia, transmite instituţia de spectacole.

Vor interpreta Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Marcello Mottadelli, coordonator artistic muzical al Operei Naţionale Bucureşti. 

Opera ”Messa da Requiem” a fost creată în două etape. Iniţial, Verdi a scris ”Libera me”, ca parte a unei compoziţii de colaborare în memoria lui Gioachino Rossini, care a murit în 1868. După moartea poetului naţional al Italiei, Alessandro Manzoni, în 1874, Verdi a extins compoziţia.

”Messa da Requiem” a devenit o prezenţă permanentă în repertoriul de concert, după ce a avut premiera pe 22 mai 1874 în biserica San Marco din Milano.

Biletele se găsesc online, pe operanb.ro, şi la casa de bilete a ONB, la preţuri cuprinse între 35 şi 120 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.