Mesajul transmis de preşedintele american Donald Trump în primetime şi răspunsul democraţilor din Congres au fost urmărite de peste 40 de milioane de americani pe reţelele de televiziune care le-au difuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discursul a fost transmis, marţi seară, de  ABC, CBS, Fox Broadcasting, NBC, CNN, Fox News şi MSNBC, potrivit Variety. 

CBS şi Fox News au atras cea mai mare audienţă, cu 8,04 milioane de telespectatori. NBC a ocupat locul al treilea, cu 7,03 milioane de telespectatori, iar ABC, locul al patrulea, cu 4,43 de milioane. 

MSNBC s-a clasat pe locul al cincilea, cu 4,24 de milioane de telespectatori, CNN, pe şase, cu 3,57 de milioane, iar Fox Broadcasting, pe şapte, cu 2,56 de milioane.

Discursul lui Trump, în mijlocul crizei guvernamentale, a fost centrat pe finanţarea zidului pe care preşedintele vrea să îl construiască la graniţa cu Mexicul, una dintre promisiunile din campania sa.

„Aceasta este o criză umanitară”, a spus Trump. El a descris crimele comise de imigranţi, aşa cum a făcut-o şi în trecut, ca justificare a ridicării zidului. „Cât sânge american mai trebuie vărsat înainte ca Congresul să îşi facă treaba?”.

Liderul minorităţii din Senat, Chuck Schumer, a răspuns: „Democraţii şi preşedintele vor o securitate mai mare la graniţe. Cu toate acestea, în mod clar, suntem în dezacord cu preşedintele legat de cel mai eficient mod de a face asta”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.