Memoriile cuplului Obama şi volume semnate de Alex Michaelides şi Jeanine Cummins se numără între cărţile apărute la editura Litera preferate de români în anul 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Editura a anunţat joi care sunt lecturile alese de cititori în anul care tocmai se încheie, atât pentru cărţile tipărite, cât şi pentru cele în format digital.

Cât priveşte volumele imprimate, top 10 este alcătuit din:

1. „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides. Considerat un thriller psihologic fascinant, numit de critici chiar „thrillerul perfect”, romanul spune o poveste inteligentă şi şocantă despre un act de violenţă comis de o femeie asupra soţului său şi despre un terapeut obsedat să descopere motivul din spatele acestui act.

2. „Povestea mea”, de Michelle Obama. Autobiografia fostei prime doamne a Statelor Unite ale Americii continuă să stârnească interes printre cititorii din toată lumea, inclusiv din România. Cu peste 14 milioane de exemplare vândute la nivel global, „Povestea mea” rămâne una dintre cele mai admirate şi dezbătute poveşti inspiraţionale.

3. „Pământ american”, de Jeanine Cummins. Considerată cea mai controversată carte a anului 2020, recomandată de Oprah Winfrey în celebrul său club de lectură, scrisă cu măiestrie, este genul de carte care marchează cititorul şi îl schimbă fundamental.

4. „Gândeşte ca un călugăr”, de Jay Shetty. O carte necesară în contextul social actual, scrisă de superstarul social media, gazdă a podcastului „On Purpose”, „Gândeşte ca un călugăr” transformă înţelepciunea atemporală deprinsă pe când Shetty era călugăr în paşi practici pe care îi poate face oricine, zi de zi, pentru a duce o viaţă mai puţin marcată de anxietate şi mai plină de sens. Cititorii înţeleg de ce negativismul este contagios, cum pot să-şi controleze tendinţa de a gândi prea mult, cum să-şi folosească frica, de ce nu pot găsi fericirea atunci când o caută, cum să aibă câte ceva de învăţat de la toţi cei pe care-i întâlnesc şi multe altele.

5. „Darul stelelor”, de Jojo Moyes. Cartea se inspiră dintr-o poveste adevărată şi prezintă cinci femei incredibile, care se vor dovedi la fel de uşor de îndrăgit ca Lou Clark, eroina romanului „Înainte să te cunosc”.

6. „Vindecarea copilului interior”, de Stefanie Stahl. O carte-fenomen, vândută în Germania în peste 500 000 de exemplare şi tradusă în peste 20 de limbi, care abordează un subiect sensibil pentru toţi: cum să redobândim încrederea în sine?

7. „Pământul făgăduinţei, volumul 1”, de Barack Obama. Cea mai aşteptată carte de memorii a anului doboară recordurile mondiale de vânzări şi este pe cale să devină cea mai vândută carte de memorii a unui fost preşedinte SUA. Reflectând la perioada în care a fost preşedinte, Obama relatează într-o manieră emoţionantă şi foarte personală felul cum s-au scris pagini întregi de istorie şi îi poartă pe cititori într-o călătorie irezistibilă, pornind de la cele mai timpurii ambiţii politice ale sale până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea preşedinte al SUA şi primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcţie în stat.

8. „Dincolo de stele”, de Kristin Hannah. Un roman emoţionant despre iubire, maternitate, pierdere şi noi începuturi, care ne aminteşte că acolo unde există viaţă există şi speranţă, iar acolo  unde există iubire există şi iertare. O poveste plină de forţă, care demonstrează, o dată în plus, de ce Kristin Hannah este una dintre cele mai iubite scriitoare contemporane şi mereu în topul preferinţelor cititorilor români.

9. „Cele şapte surori. Sora Furtună (Povestea lui Ally)”, de Lucinda Riley. Volumul preferat de cititori din seria celebrei autoare de bestselleruri. Lucinda Riley, ale cărei cărţi au fost traduse în peste 37 de limbi şi au fost vândute în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, fascinează şi stârneşte de fiecare dată curiozitatea cititorilor cu noi poveşti pline de aventuri emoţionante.

10. „Respiraţie în doi”, de Nicholas Sparks. Cu romane vândute în peste 100 de milioane de exemplare la nivel internaţional, Sparks este recunoscut pentru măiestria desăvârşită cu care scrie romane de dragoste, iar acest titlu nu face excepţie.

Cititorii care preferă cărţile în format ebook au adăugat cel mai adesea pe lista lor: titlurile bestseller #1 New York Times ale scriitoarei Jennifer L. Armentrout, thrillerul absolut „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides, „O dată pentru totdeauna”, de Sarah Dessen, roman din noua colecţie New Moon dedicată tinerilor de toate vârstele, titluri celebre de psihologie şi dezvoltare personală, dar şi „Patria”, de Fernando Aramburu, roman aclamat pe plan internaţional şi recent transpus în serial de HBO, o carte care a înregistrat recorduri de vânzări în Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.