Tabloidele britanice au reacţionat la dezvăluirile făcute de prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, în interviul acordat lui Oprah Winfrey pentru CBS, difuzat duminică seară, cu zeci de articole şi titluri bombastice. Unele dintre ziare, cu care cuplul a avut mai multe divergenţe de-a lungul timpului din cauza articolelor publicate, au publicat titluri precum „Am vrut să mă omor” şi „Meghan Markle ar putea să nu revină vreodată în Marea Britanie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiam că, dacă nu aş fi spus-o, aş fi făcut-o. Pur şi simplu nu mai voiam să trăiesc. Era un gând constant foarte clar, real şi înspăimântător”, a spus Meghan legat de gândurile sale negre împărtăşite soţului ei.

Ea a explicat jurnalistei că în seara în care i-a spus lui Harry ce simte urmau să participe la un eveniment oficial la Royal Albert Hall.

„În acea fotografie, dacă o măreşti, ce văd este cât de strânse sunt degetele lui în jurul meu”, i-a spus ea, cu lacrimi în ochi, lui Oprah. „Zâmbim şi ne facem treaba, dar amândoi încercăm să rezistăm. De fiecare dată când luminile erau aţintite spre loja regală, plângeam”.

Interviul a fost difuzat duminică de CBS, în prime-time (ora 01:00, în Marea Britanie). Oprah Winfrey a subliniat în debutul interviului că cei doi nu au fost plătiţi pentru a sta de vorbă cu ea şi că filmarea a fost făcută în casa unui prieten.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, au vorbit, în cadrul programului special „The Oprah Winfrey Show”, despre familia regală şi relaţiile încordate, au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume. Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui. Cei doi au mai spus că al doilea copil pe care îl aşteaptă este o fetiţă.

În acelaşi interviu, Meghan a spus că devenise dureros de clar că exista un dublu standard în felul în care media relata despre ea şi Catherine, ducesa de Cambridge şi soţia prinţului William, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic.

Meghan Markle, în vârstă de 39 de ani, actriţă cu origini afro-americane, a spus că s-a simţit izolată, singură şi fără sprijin. În plus, a afirmat ea, mai multe persoane din instituţie s-au arătat îngrijorate legat de ce culoare va avea pielea fiului lor Archie, născut în 2019.

Încă dinainte ca interviul să fie difuzat, primul al cuplului de după renunţarea la îndatoririle din cadrul familiei regale, la începutul anului trecut, presa britanică a fost critică la adresa materialului. Relaţia dintre cei doi şi media din Regat, mai ales cu tabloidele, a fost mult timp tumultuoasă.

Luni, Daily Mail a încercat să cuprindă pe prima pagină cele mai importante informaţii din interviu: „Meghan susţine că a fost suicidală când era însărcinată în 5 luni, Kate a făcut-o să plângă şi familia regală a refuzat să îl facă pe Archie prinţ pentru că era îngrijorată de cât de «închis la culoare» va fi, iar Harry dezvăluie că următorul copil este o fată”.

Pe site-ul publicaţiei au apărut alte 13 articole, însoţite de imagini. Un banner „I Wanted To Kill Myself” (am vrut să mă omor, n.r.) şi un clip din interviu în care Meghan spune „Pur şi simplu nu mai voiam să trăiesc” se regăsesc de asemenea pe prima pagină.

Într-un alt articol este făcut referire la viaţa lor din SUA, unde cresc găini: „Înapoi la origini în casa lor de 14,5 milioane de dolari” - este titlul.

Ediţia imprimată a Daily Mail subliniază acuzaţiile privind rasismul, iar în timp ce alte publicaţii au folosit imaginile oferite de Harpo Productions, compania lui Winfrey, ziarul a ales să se concentreze pe faţa lui Meghan.

Alte ziare au acoperit de asemenea interviul. 

The Sun a scris: „S-ar putea ca Meghan Markle să nu revină vreodată în Marea Britanie după ce a înfuriat familia regală cu interviul bombă dat lui Oprah”. 

Publicaţia a inventat şi un nou termen - „Megxile”. Anterior, tabloidele britanice au caracterizat decizia celor doi de a se retrage din îndatoririle familiei regale drept „Megxit”, referire la despărţirea Regatului Unit de Uniunea Europeană.

„Regina: Datoria şi familia ne unesc”, este scris pe prima pagină a Daily Express. „Acesta este serviciu public pentru voi, Harry şi Meghan... Nu o discuţie TV egocentrică cu Oprah”.

Şi emisiunile matinale de televiziune au abordat subiectul, aşa cum era de aşteptat, cu extrase din interviul care urmează să fie difuzat de ITV în Marea Britanie, luni seară, de la ora 21:00.

Potrivit BBC, grupul de campanie anti-monarhistă Republic a comentat pe Twitter că interviul este „devastator” şi „cea mai gravă criză de la abdicarea din 1936”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.