Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea descrierii distincţiilor naţionale, procedurile de înaintare a propunerilor, criteriile de acordare a distincţiilor, precum şi cazurile de retragere a acestora prevăzute de Legea nr. 91/2018 privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului şi Centenarul Marii Uniri, elaborat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea nr. 91/2018 stabileşte o serie de măsuri administrative, financiare şi cu scop aniversar cu privire la cele două evenimente esenţiale în istoria statului român. De asemenea, se instituie şase distincţii naţionale şi medalii de onoare ce vor fi acordate, în semn de recunoştinţă tuturor entităţilor ce au luat parte la făurirea unităţii naţionale şi a statului modern român sau şi-au adus aportul pentru păstrarea în memorie şi pentru promovarea Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului şi Centenarului Marii Uniri. 

Distincţiile sunt: Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”; Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”; Medalia Parlamentară „România Centenară”; Distincţia Parlamentară „100 de ani recunoştinţă”;

Medalia de onoare „Loc al Războiului pentru Întregirea Neamului”; Medalia de onoare „Loc al Marii Uniri”.

În conţinutul proiectului de Hotărâre sunt precizate procedurile şi criteriile de decernare şi acordare a distincţiilor naţionale şi a medaliilor de onoare, precum şi cazurile de retragere a acestora. De asemenea, în conţinutul anexelor din cadrul proiectului de HG, este prezentată descrierea fiecărei distincţii, precum şi reprezentări grafice ale acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.