Un număr de 37 de publicaţii culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori, vor primi finanţare de peste 1 milion de lei din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MCIN a anunţat în luna mai lansarea procedurii de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, pentru anul 2018.

Suma totală disponibilă pentru finanţarea nerambursabilă a lor a fost de 1.125.000 de lei.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul oficial al ministerului, 37 de reviste de cultură din România vor primi 1.095.000 de lei.

Cel mai mare punctaj, 90, a fost acordat revistei Observator Cultural, iar suma pe care o va primi este de 80.000 de lei. Dilema Veche, Igloo, Zeppelin, Contemporanul, Historia, Yorick, DoR şi Maximum Rock Magazine se numără între cele 37 care vor primi finanţare.

În total, au fost înscrise 44 de dosare, însă vor primi bani publicaţiile care au fost notate cu peste 60 de puncte.

Semnarea contractelor va fi făcută între 28 iunie şi 5 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.