Autoarea canadiană Margaret Atwood scrie o continuare a romanului „Povestea slujitoarei/ The Handmaid's Tale”, inspirată de întrebările puse de cititori şi de fanii serialului omonim legate de Gilead, dar şi de „un anumit preşedinte” american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Testaments” va fi publicat în luna septembrie 2019 de Nan A. Talese/Doubleday.

Acţiunea cărţii este plasată la 15 ani după finalul „The Handmaid's Tale”.

Romanul lui Atwood despre societatea distopică din imaginarul Gilead a fost bestseller în 1985, când a apărut, şi a revenit în topuri odată cu alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. 

Autoarea a transmis într-un comunicat citat de The Hollywood Reporter că la baza noii cărţi stau întrebările adresate ei de cititori legat de Gilead, dar şi „lumea în care trăim”.

„Povestea slujitoarei", cel mai cunoscut roman al autoarei despre totalitarismul societăţii, a inspirat un film, un balet, o operă şi serialul de televiziune omonim, cu Elizabeth Moss în rol principal. Primul sezon al serialului este bazat pe cartea canadiencei.

Poet, critic şi romancier, Margaret Atwood, născută pe 18 noiembrie 1939, în Ottawa, a câştigat Booker Prize, premiul literar britanic de top, pentru „The Blind Assassin", în anul 2000. Alte romane notabile ale sale sunt „Femeia comestibilă/ The Edible Woman" (1969), „Ochi-de-pisică/ Cat's Eye" (1988), „Mireasa hoţomană/ The Robber Bride" (1993) şi „Oryx and Crake" (2003).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.