Guvernul britanic a anunţat, duminică, că în Marea Britanie va fi sărbătoare naţională pentru încoronarea Regelui Charles III în mai, la opt luni după moartea reginei Elizabeth II, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sărbătoarea va fi luni, 8 mai, la două zile după ceremonia de la Westminster Abbey, a spus Downing Street într-un comunicat.

"Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră", a spus prim-ministrul Rishi Sunak, subliniind că speră că oamenii să "aducă un omagiu regelui Charles III prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară". 

O sărbătoare publică a fost decretată pentru încoronarea reginei Elizabeth II la 2 iunie 1953, precum şi pentru înmormântarea ei din 19 septembrie.

Palatul Buckingham a anunţat o ceremonie "care priveşte spre viitor, având în acelaşi timp rădăcini în lunga tradiţie şi fastul monarhiei".

Potrivit presei britanice, încoronarea va fi, în conformitate cu dorinţa lui Charles III pentru o monarhie într-un context de criză economică, mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi prezenţi în Abaţia Westminster.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.