Actorul Marcel Iureş, compozitorul Vasile Şirli, regizorul Philippe Genty, regizorul Rimas Tuminas, dansatorul şi coregraful Ohad Naharin, precum şi regizorul, dramaturgul şi actorul Robert Wilson au primit, sâmbătă, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a condus, sâmbătă, ceremonia de dezvelire a şase noi stele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, iar traducerea în limba engleză pentru sutele de spectatori din alte ţări a fost asigurată de către Irina Margareta Nistor, ”o prietenă deosebită a festivalului”.

Suntem foarte mândri să avem încă şase stele, pe lângă cele 24 de până acum, între cele două ziduri de apărare. Sibiul este un oraş care nu a fost cucerit niciodată. Aceşti artişti extraordinari cuceresc oraşul şi sunt temelia între cele două ziduri de apărare. Această alee uneşte primul teatru din centrul şi estul Europei (Sala Thalia – n.r) cu noul teatru pe care-l vom construi la Sibiu (în zona denumită Cazarma 90 – n.r)”, a declarat Constantin Chiriac, în deschiderea evenimentului.

Pe rând, au fost dezvelite stelele pentru compozitorul Vasile Şirli, regizorul Philippe Genty, regizorul Rimas Tuminas, dansatorul şi coregraful Ohad Naharin, precum şi regizorul, dramaturgul şi actorul Robert Wilson. Ultima stea poartă numele actorului Marcel Iureş.

Creatorul de teatru, artistul care a fondat şi dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România, dar şi cel mai bine cotat actor român de la Hollywood, Marcel Iureş, primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru cariera sa excepţională de artist independent în teatru şi film”, a declarat Constantin Chiriac.

La rândul său, Mareş Iureş a spus că steaua dezvelită la Sibiu cu numele său este ”o staţie spre încununare”.

Rămâne de văzut cui o să-i placă să calce pe mine. Este prima şi singura stea pe care o am, mai este una în cer”, a spus Marcel Iureş.

Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată în cadrul ediţiei din anul 2013 a Festivalului de Teatru de la Sibiu, primele şase stele fiind oferite regizorilor Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticului de teatru George Banu şi post mortem, actorului de Kabuki, Nakamura Kanzaburo XVII.

Ediţia 2017 a Festivalului de Teatru de la Sibiu se va încheia duminică seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.