Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană care a avut loc marţi seară la Artmark a înregistrat o valoare totală de adjudecare de peste 230.000 de euro şi a fost marcată de stabilitrea mai multor recorduri de autor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între recordurile de autor înregistrate se numără Ion Grigorescu („Bucureştiul văzut de pe Dealul Morii”, 16.500 de euro), Henry Mavrodin („Cometă”, 9.000 de euro), George Apostu („Fluturi”, 9.000 de euro), Andrei Chintilă („Madness/ Dansul”, 6.500 de euro) şi Raid/ Veronica Raimund („The Temple Bird”, 2.500 de euro).

Licitaţia a durat aproximativ 3 ore şi a implicat numeroşi paşi de licitare în ceea ce priveşte lucrările de referinţă, transmite casa Artmark.

Lucrarea „Venus”, de Victor Vasarely, a fost adjudecată în 21 de paşi de licitare contra sumei de 4.500 de euro, iar „Portret de femeie”, de Corneliu Baba, în 16 paşi de licitare, contra sumei de 20.000 de euro.

„Portret de femeie”, de Corneliu Baba
„Portret de femeie”, de Corneliu Baba

Din vânzarea lucrărilor donate de mai mulţi de artişti contemporani a fost obţinută suma de aproximativ 52.000 de euro. Aceste fonduri vor veni în sprijinul dotării centrului socio-medical de la Adunaţii-Copăceni, destinat îngrijirii paliative gratuite a copiilor cu boli terminale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.