Mai mult de 70 de autori din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene - şi din Ucraina - şi-au confirmat deja prezenţa la Târgul Internaţional de Carte de la Guadalajara, în Mexic, unul dintre cele mai mari din lume, au anunţat marţi organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pascal Quignard (Franţa), Maria Duenas (Spania) şi Andrei Kurkov (Ucraina) se numără printre autorii care şi-au confirmat prezenţa la Guadalajara între 25 noiembrie şi 3 decembrie, a precizat curatorul evenimentului, Patricio Jeretic.

Pe lista provizorie a reprezentanţilor UE - invitatul de onoare - figurează câteva celebrităţi internaţionale, precum ultimii trei laureaţi francezi ai Premiului Nobel (Annie Ernaux, Patrick Modiano şi Jean-Marie Gustave Le Clézio, autorul romanului "Le rêve mexicain").

Printre descoperiri, organizatorii l-au invitat pe poetul turco-cipriot Zeki Ali. Cipru este membră a Uniunii Europene din 2004. Bruxelles-ul nu a recunoscut niciodată anexarea de către Turcia a părţii de nord a insulei în 1974.

Fiind principala piaţă pentru cumpărarea şi vânzarea drepturilor de autor în limba spaniolă, FIL Guadalajara va servi, de asemenea, drept "poartă de intrare în America Latină" pentru editorii europeni, potrivit directorului general al evenimentului, Marisol Schulz.

Ambasadorul Uniunii Europene în Mexic, Gautier Mignot, a salutat evenimentul ca pe un "exerciţiu de diplomaţie culturală" care va permite Uniunii Europene să fie reprezentată în diversitatea celor 24 de limbi ale sale.

Târgul de carte aşteaptă 800.000 de vizitatori şi 14.000 de profesionişti.

Ediţia din acest an va fi prima fără prezenţa fondatorului FIL, Raul Padilla, care s-a sinucis pe 2 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.