Lucrări de artă create de Pablo Picasso şi Fernand Leger, estimate la câteva zeci de milioane de dolari, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare de casa Christie’s, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Femme dans un fauteuil”, pictat de artistul cubist francez Leger în 1913, este unul dintre cele cinci lucrări ale artistului care înfăţişează o femeie. Casa de licitaţii se aşteaptă ca preţul final să depăşească estimarea de 25 de milioane de lire sterline.

„Homme et femme” al lui Picasso, pictat în 1968, este un autoportret combinat cu portretul soţiei lui Jacqueline, potrivit lui Jason Carey care conduce departamentul Impresionism şi Artă modernă de la Christie’s. Tabloul este estimat la 10 - 15 milioane de lire sterline.

În licitaţia „Impressionist and Modern Art” ce va avea loc pe 18 iunie va fi scos la vânzare şi un tablou din 1937 al pictorului francez Henri Matisse, estimat la 5 - 8 milioane de lire sterline. 

„Avem colecţionari din Asia, avem noi cumpărători, colecţionari de artă contemporană care sunt interesaţi de avangardă şi de artişti ca Leger”, a spus Carey. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.