Lucrarea lui Bansky dedicată „supereroilor” din sistemul sanitar britanic va fi scoasă la licitaţie în scop caritabil, iar artistul - a cărui identitate este necunoscută - speră să obţină peste 3 milioane de lire sterline pentru NHS (National Health Service), informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna mai a anului trecut, cu ajutorul managementului Southampton General Hospital, artistul a montat lucrarea monocromă „Game Changer”.

Acum, el o scoate la licitaţie pentru a strânge fonduri pentru National Health Service, iar în spital va rămâne o reproducere a acesteia.

Lucrarea de 1 metru pătrat este estimată la 2,5 - 3,5 milioane de lire sterline.

Ea reprezintă un băiat care se joacă cu o păpuşă ce reprezintă o asistentă medicală NHS, în timp ce într-un coş de gunoi de lângă el se află abandonaţi Batman şi Spiderman. Păpuşa aleasă de el poartă mască, o capă şi un şorţ cu emblema Crucii Roşii.

Artistul britanic a lăsat atunci şi un mesaj scris pentru lucrătorii sanitari: „Mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că asta luminează puţin locul, chiar dacă este în alb-negru”.

Casa de licitaţii Christie's a spus că lucrarea „oferă o imagine a speranţei” şi reprezintă „un omagiu personal adus celor care contribuie la revenirea din pandemie”.

„Game Changer” va fi văzută pentru prima dată în afara spitalului în perioada 8 - 15 martie, când va fi expusă la Christie's din Londra, înaintea licitaţiei din 23 martie.

Cea mai recentă lucrare a lui Banksy a apărut pe 1 martie, pe zidul fostei închisori din Reading.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.