Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis, într-un mesaj de Ziua Europei, că „România nu este singură şi a arătat că merită să fie membră a Uniunii Europene”, îndemnând la „solidaritate şi prietenie faţă de un popor greu încercat de războiul care îl macină zilnic, de mai bine de două luni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România „trăieşte, simte şi gândeşte în spiritul valorilor acestei mari familii, dar este şi trebuie să rămână un stat independent, egal cu celelalte ţări membre. Ne continuăm drumul alături de această familie unită, o familie care ne aparţine şi căreia îi aparţinem. La mulţi ani cu pace, Europa! La mulţi ani, dragi români, cetăţeni europeni!”.

Ministrul Culturii a subliniat faptul că „Ziua Europei a fost, în fiecare an, pe 9 mai, prilejul ideal pentru celebrarea păcii, unităţii şi diversităţii culturale a tuturor statelor membre. Din păcate, în prezent traversăm momente grele şi trebuie să arătăm, mai mult ca oricând, solidaritate şi prietenie faţă de un popor greu încercat de războiul care îl macină zilnic, de mai bine de două luni. Am fost, suntem şi vom rămâne alături de vecinii noştri din Ucraina. În acelaşi timp, mă bucur că românii au parte astăzi de o triplă sărbătoare: Ziua Independenţei de Stat a României (1877), Ziua marii familii a României - Europa şi victoria coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este, aşadar, o zi cu o semnificaţie deosebită atât pentru Europa, cât şi pentru România”.

Îndemnul ministrului este „să încercăm să fim împreună în această zi, măcar în gânduri, să arătăm unitate şi solidaritate între noi, pentru că simt că avem nevoie de acest sentiment de unitate mai mult ca niciodată. Ştiu, uneori pare că l-am pierdut, însă am convingerea că este încă în noi şi că avem forţa necesară pentru a ne reinventa şi a merge mai departe, indiferent câte obstacole avem în faţa noastră”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.