Scriitorul francez Luc Lang este câştigătorul premiului Médicis pe 2019 pentru romanul „La tentation”, a anunţat vineri juriul, potrivit Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lang, care în 1998 a fost recompensat cu Goncourt des lycéens pentru „Mille six cents ventres”, a fost acum premiat pentru un roman puternic şi întunecat care spune povestea unei lumi aflate în colaps.

„Am încercat să scriu o apocalipsă”, a mărturisit el unui jurnalist AFP. Autorul în vârstă de 63 de ani a pus în centrul romanului un bărbat, François, trecut de 50 de ani, un chirurg renumit.

Luc Lang s-a numărat şi printre finaliştii la premiul Femina, care i-a fost acordat marţi lui Sylvain Prudhomme pentru „Par les routes”.

Premiul Médicis étranger a fost atribuit autoarei islandeze Auður Ava Ólafsdóttir pentru „Miss Islande”. La această categorie a fost finalist şi „Solenoid” al lui Mircea Cărtărescu.

Pentru eseu au fost premiaţi Bulle Ogier şi Anne Diatkine pentru „J’ai oublié”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.