Scriitorul francez Luc Lang este câştigătorul premiului Médicis pe 2019 pentru romanul „La tentation”, a anunţat vineri juriul, potrivit Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lang, care în 1998 a fost recompensat cu Goncourt des lycéens pentru „Mille six cents ventres”, a fost acum premiat pentru un roman puternic şi întunecat care spune povestea unei lumi aflate în colaps.

„Am încercat să scriu o apocalipsă”, a mărturisit el unui jurnalist AFP. Autorul în vârstă de 63 de ani a pus în centrul romanului un bărbat, François, trecut de 50 de ani, un chirurg renumit.

Luc Lang s-a numărat şi printre finaliştii la premiul Femina, care i-a fost acordat marţi lui Sylvain Prudhomme pentru „Par les routes”.

Premiul Médicis étranger a fost atribuit autoarei islandeze Auður Ava Ólafsdóttir pentru „Miss Islande”. La această categorie a fost finalist şi „Solenoid” al lui Mircea Cărtărescu.

Pentru eseu au fost premiaţi Bulle Ogier şi Anne Diatkine pentru „J’ai oublié”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.