"Livada de vişini" în regia lui Tompa Gabor, o producţie a Teatrului Naţional Sloven Maribor din Slovenia, a fost desemnat cel mai bun spectacol la FEST(IN) pe Bulevard, care s-a desfăşurat în perioada 10-22 octombrie, la Teatrul Nottara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard s-a încheiat sâmbătă, la Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. 

La secţiunea Crize de familie, juriul de specialitate a decis că cel mai bun spectacol a fost "Livada de vişini" de A.P. Cehov, în regia lui Gabor Tompa, produs de Teatrului Naţional Maribor, Slovenia. Premiul a fost în valoare de 2.000 de euro. 

În aceeaşi secţiune, Oana Pellea a fost desemnată Cea mai bună actriţă pentru rolul Betty din spectacolul "Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice" de Paul Zindel, producţie a Teatrului Metropolis, Bucureşti, iar Liviu Cheloiu a fost numit Cel mai bun actor pentru rolul Othello, din spectacolul "Othello" după William Shakespeare, producţie a Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte. 

La secţiunea NETA (New European Theatre Action), spectacolul venit de la Teatrul Naţional Kosovo, Pristina, "Osemintele se întorc târziu" (The Bones That Come Late) de Teki Dervishi, a fost ales de juriu drept cel mai bun spectacol, iar Rotary Club Bucureşti Atheneum l-a premiat cu 1.000 de euro.

Premiul de popularitate, oferit de juriul de spectatori în cadrul secţiunii Bulevardul comediei, a fost câştigat de spectacolul "Jaques şi stăpânul său" de Milan Kundera, în regia lui Cristi Juncu, producţie a Teatrului "Maria Filloti" din Brăila. Premiul a fost în valoare de 1.000 de euro, oferit de Teatrul Nottara.

De săptămâna viitoare, Teatrul Nottara, rămas pe drumuri în noiembrie 2015, îşi poate relua, în sfârşit, activitatea obişnuită la sediul din Magheru. 

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) s-a desfăşurat în perioada 10-22 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.