„Portretul Mariei Thérèse Walter”, cromolitografie de Pablo Picasso, a fost adjudecat, marţi seară, în Licitaţia de Grafică şi Sculptură Europeană, la 1.200 de euro. Sculptura „Venus girafă” de Salvador Dali nu şi-a găsit cumpărător şi este estimată la 6.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În licitaţie s-au aflat, între cele 111 loturi, opere semnate de Picasso, Dali, Monet, Matisse, Magritte, Gauguin sau lucrări care au spart tiparele vremurilor create de Warhol, Lichtenstein sau Basquiat. Totodată, au fost licitate piese de grafică avangardiste ce poartă semnătura lui Victor Brauner, Eugen Ionesco şi Marcel Iancu. 

În aceeaşi sesiune, prima din acest an organizată de Artmark, „Moulin Rouge”, cromolitografie de Henri Toulouse-Lautrec, a fost adjudecată la acelaşi preţ. 

„Compoziţie” de Jules Perahim, lucrare în tuş şi laviu pe hârtie, a avut cel mai mare preţ final, 1.400 de euro. 

„Pescari”, „Secretul” şi „Piaţă de sclavi cu bustul lui Voltaire care dispare” de Salvador Dali au fost adjudecate fiecare la 1.000 de euro. La acelaşi preţ au fost vândute în final „Soartă bună” de Magritte, „Madame Kisling” de Modigliani, „Claude şi Paloma” de Picasso, „One Dollar (George Washington)” de Warhol, şi „Interior” de Matisse. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.