Guvernul belgian a decis ca librăriile să rămână deschise spre bucuria cititorilor. "Cultura are de jucat un rol enorm", a spus vicepremierul Georges Gilkinet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Belgia, care a înăsprit restricţiile pentru şase săptămâni, păstrează librăriile deschise, considerând cartea printre "bunurile esenţiale": la Bruxelles, librarii şi cititorii au spus că recursul  către literatură este indispensabil în faţa "angoasei" generate de pandemie. 

În condiţiile în care Belgia a înăsprit drastic luni restricţiile, librăria Tropismes a fost unul dintre puţinele magazine din Galeriile Regale - elegant pasaj acoperit din centrul capitalei - care atrage un flux constant de clienţi, care a contrastat cu ciocolateriile vecine fără turişti. 

Faţă de Franţa, guvernul lui Alexander De Croo a clasat librăriile printre afacerile care pot "rămâne deschise publicului atât timp cât oferă în special bunuri esenţiale". 

''Credem că este esenţial să dezvoltăm o preocupare (...) legată de sănătatea mintală a tuturor belgienilor. Cultura joacă un rol enorm'', a declarat vicepremierul belgian Georges Gilkinet, pentru cotidianul Le Soir.

În librăria de secol XIX, clienţii sunt numeroşi: "În Belgia, este singurul acces la cultură care ne-a mai rămas. Între a face cumpărături la supermarket şi a te întoarce acasă ca să nu faci nimic (...) este important să citim!", a spus Sébastien Décupère, recepţioner.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.