Leïla Slimani, cea mai citită scriitoare francofonă în 2016, vine la Bucureşti pentru lansarea ediţiei româneşti a romanului „Cântec lin”, premiat cu Goncourt anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul este publicat în colecţia Literary Fiction a editurii Pandora M, imprint al Grupului Editorial Trei, iar lansarea va avea loc miercuri, de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărtureşti Verona.

Alături de scriitoare se vor afla Simona Sora, Adina Diniţoiu, Alexandru Matei şi Nadine Vlădescu. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Joi, de la ora 18.30, la sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, Leïla Slimani va vorbi despre impactul cuvântului scris în societatea contemporană şi despre angajamentul civic al creatorului de opere literare în cadrul unei dezbateri publice care beneficiază de participarea Magdei Cârneci, preşedinta Pen Club România.

Născută în 1981, la Rabat (Maroc), Leïla Slimani este o romancieră şi jurnalistă franceză. La vârsta de 17 ani a plecat la Paris, unde s-a specializat în ştiinţe politice şi studiul mass-media la Sciences Po. După absolvire, a vrut să urmeze o carieră în actorie, dar a început să lucreze ca jurnalist pentru revista Jeune Afrique.

În 2014, a publicat primul său roman, „Dans le jardin de l’ogre” (în curs de apariţie la Editura Pandora M), urmat de thrillerul psihologic „Cântec lin”, care a devenit rapid un bestseller, cu peste 76 000 de exemplare vândute în primele trei luni de la apariţie.

În 2016, romanul „Cântec lin” a fost distins cu premiul Goncourt şi a fost nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore şi Prix Interallié.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.