Lăzi de zestre, roţi de tors şi piese de costum ţărănesc se numără printre obiectele care vor fi aduse de peste 40 de colecţionari din întreaga ţară la Târgul de Antichităţi Ţărăneşti ce va avea loc în perioada 30 iunie - 2 iulie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul va putea fi vizitat între orele 10.00 şi 18.00, iar preţul biletului de intrare este de 4 lei, cu reducere de 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, potrivit MNŢR.

La târg se vor găsi şi ţesături de interior - covoare, ştergare, feţe de pernă, feţe de masă, precum şi icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, mobilier crestat, pictat - lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, furci şi fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă.

Vizitatorii târgului vor găsi, de asemenea, publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi şi timbre cu subiecte etnografice.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.