Spectacolul de balet "La Piaţă" şi "Figaro Style", adaptare pentru copii după opera "Bărbierul din Sevilla" de Rossini, vor fi prezentate de Teatrul Muzical Ambasadorii, sâmbătă, de la ora 19.00, la Promenada Operei, în cadrul programului "Opera şi invitaţii săi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul spectacol ce va fi prezentat în cadrul acestui eveniment cultural unic este „La Piaţă”, un balet antrenant şi plin de viaţă, în regia şi coregrafia lui Valentin Stoica şi scenografia Vioricăi Petrovici. Ilustraţia muzicală este semnată de Viorel Andrinoiu. La pian: Andrei Ştefan Racu. Montarea porneşte de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a şcolii muzicale româneşti din secolul XX, de la a cărui naştere s-au sărbătorit recent 130 de ani. 

Spectacolul aduce în prim-plan lumea pestriţă a unui târg din Bucureştiul perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o frumoasă poveste de dragoste. Pentru a spori verva şi culoarea specifică acestui spaţiu, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobaţii şi elemente de circ.

Cel de-al doilea spectacol ce va fi susţinut de artiştii Teatrului Muzical Ambasadorii la Promenada Operei este „Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini. Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraş, care conferă farmec poveştii de dragoste dintre neliniştitul Conte Almaviva şi încântătoarea Rosina. Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină în această producţie o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ştergând limitele dintre cele două genuri printr-o neaşteptată reinterpretare. Scenografia spectacolului este creaţia Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ciprian Teodoraşcu. La pian: Andrei Ştefan Racu.

La 100 de ani de la instituţionalizare, Opera Naţională Bucureşti prezintă publicului o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiţie într-un veritabil festival, în cadrul căruia vor performa peste 600 de artişti, ce vor oferi publicului peste 2700 de minute de muzică şi spectacol.

Trei zone au fost special create pe esplanada din faţa Operei Naţionale Bucureşti pentru iubitorii de artă lirică: scena (cu acces condiţionat de pass/abonament), zona de food court şi zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu hamace, pufuri şi pavilioane.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de pe tickets.operanb.ro şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.