Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seară, la repetiţia generală, dedicată elevilor şi studenţilor, a spectacolului ”Parsifal la Ateneu”, realizat de dirijorul Christian Badea, şi a declarat că a fost impresionat de performanţa artiştilor, pe care a descris-o ca ”notabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un spectacol extraordinar. Sunt impresionat. L-am felicitat pe maestrul Badea. Întreaga orchestră, toţi cei care s-au prezentat astăzi în faţa publicului, tânăr şi entuziast, au avut o performanţă notabilă”, a declarat preşedintele la finalul reprezentaţiei.

”Sunt foarte bucuros că am venit în această seară, aici, la proba generală”, a adăugat Klaus Iohannis.

Repetiţia generală a durat, la fel ca şi spectacolul, două ore, iar Ateneul Român a fost neîncăpător pentru sutele de oameni care au venit să asiste la unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
”Christian Badea a făcut posibil accesul tinerilor, în special al copiilor de la liceele de muzică şi arte din Bucureşti şi a studenţilor, intrarea fiind liberă. Când sala s-a umplut, accesul celor rămaşi pe dinafară a fost restricţionat. Sala are în jur de 800 de locuri”, a declarat Doru Marin, regizor de scenă al Filarmonicii ”George Enescu”. 

El a adăugat că publicul nu a putut sta decât pe scaune, deoarece culoarele dintre staluri şi dintre lojile de rang I şi II au fost folosite pentru jocul de scenă al membrilor corului şi al soliştilor. 

”Organizatorii şi ceilalţi factori de decizie au anunţat că sala s-a umplut, uşile s-au închis şi a început spectacolul”, a mai spus el, adăugând că prezenţa preşedintelui nu a avut legătură cu restricţionarea accesului.

Tinerii au avut prioritate. ”Când accesul este liber, de obicei vin mai mulţi oameni decât capacitatea sălii”, a adăugat Doru Marin.

Actul I din opera ”Parsifal”, de Richard Wagner, sub bagheta lui Christian Badea, va fi prezentat vineri şi sâmbătă, iar din distribuţie fac parte soliştii Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry) şi Bela Perencz (Amfortas), consideraţi printre cei mai importanţi interpreţi wagnerieni din lume.

Foto: Oana Ivan / Tudor Communication
Foto: Oana Ivan / Tudor Communication

Spectacolul marchează deschiderea de gală a stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii ”George Enescu” vineri, de la ora 19.00. O a doua şi ultimă reprezentaţie este programată pentru sâmbătă, de la aceeaşi oră. Cele două concerte-eveniment vor avea loc cu casa închisă.

Accesul publicului este permis până la ora 18.55. Din necesităţi specifice actului artistic, uşile se vor închide la ora 19.00. După această oră, nu va mai fi permis accesul în clădirea Ateneului. Spectacolul va dura două ore, fără pauză. Nu este posibilă părăsirea sălii în timpul spectacolului.

Foto: Oana Ivan / Tudor Communication
Foto: Oana Ivan / Tudor Communication
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.