Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, decretul de decorare a regizorului Kasper Holten, director al Operei Regale Covent Garden din Londra, cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Comandor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În semn de înaltă apreciere pentru sprijinul constant acordat artei româneşti, pentru contribuţia remarcabilă la promovarea compoziţiilor enesciene în lume, precum şi pentru promovarea imaginii şi intereselor României şi ale culturii române în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Serviciul Credincios» în grad de Comandor, regizorului Kasper Holten, director al Operei Regale Covent Garden din Londra”, transmite preşedinţia.

Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu.

Kasper Holten, născut pe 29 martie 1973, în Copenhaga, este regizor de teatru. La vârsta de 27 de ani a devenit directorul Operei Regale Daneze, iar în martie 2011, a fost numit la conducerea Operei Regale Covent Garden din Londra, post pe care a anunţat că îl va părăsi în martie 2017, pentru a se întoarce în oraşul natal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.