Cântăreaţa Kate Bush îi va aduce un omagiu scriitoarei Emily Bronte, pintr-un mesaj dedicat acesteia care va fi gravat pîntr-o instalaţie de artă din Yorkshire, ce va fi dezvelită pe 7 iulie, în memoria surorilor Bronte, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kate Bush a scris un mesaj care va fi gravat pe o piatră ce va fi instalată în apropierea locuinţei surorilor Bronte. 

Bush a spus că se simte „onorată” să scrie acest mesaj, această ocazie reprezentând „o şansă de a îi mulţumi scriitoarei”.

Kate Bush se numără între patru artişti care au scris mesaje pentru a le omagia pe surorile Bronte. Poeta Carol Ann Duffy a scris un mesaj dedicat lui Charlotte Bronte, poetul Jackie Kay pentru Anne Bronte, iar autoarea Jeanette Winterson a scris un mesaj care se va referi la moştenirea surorilor Bronte.

Aceste patru pietre vor fi amplasate una după alta, între casa familiei surorilor Bronte din satul Haworth şi locul în care s-au născut acestea, la peste 10 kilometri, în Thornton. Pietrele vor fi dezvelite pe 7 iulie, ca parte din Festivalul de Literatură din Bradford. Fiecare mesaj care va fi gravat pe cele patru pietre va avea mai puţin de 100 de cuvinte.

Contribuţia lui Kate Bush la această instalaţie va avea loc la 40 de ani după ce cântăreaţa a lansat hitul „Wuthering Heights” („La răscruce de vânturi”), inspirat de romanul omonim scris de Emily Bronte. 

„Sunt încântată să fiu implicată în acest proiect. Amintirea surorilor Bronte prin aceste pietre, în mediul în care ele au trăit şi au lucrat, este o idee excelentă”, a spus Kate Bush. 

„Emily a scris un singur roman – o lucrare de artă extraordinară care şi-a lăsat amprenta în literatură. Să îmi fie cerut să scriu un mesaj pentru piatra dedicată ei este o onoare şi, într-un fel, o şansă pentru mine de a-i mulţumi”, a adăugat cântăreaţa.

În afară de această instalaţie de artă, în acest an, Muzeul Bronte Parsonage organizează evenimente pentru a marca bicentenarul naşterii lui Emily Bronte. 

Catherine „Kate" Bush, născută pe 30 iulie 1958, în Anglia, este compozitoare şi producător muzical. Este cunoscută pentru adoptarea unui stil muzical experimental şi prin spectacolele sale live. Single-ul de debut, „Wuthering Heights", a petrecut, în 1978, patru săptămâni în topurile britanice, Kate Bush devenind, astfel, prima artistă care a ajuns pe primul loc în topuri cu un cântec compoziţie proprie. Printre compoziţiile care i-au adus celebritatea se numără „The Man with the Child in His Eyes", „Babooshka", „Running Up That Hill" şi „King of the Mountain". A lansat zece albume de studio şi a primit trei nominalizări la premiile Grammy. În 2013, a primit titlul de Comandor al Ordinului Britanic pentru contribuţia adusă în muzică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.