Violoncelistul Sheku Kanneh-Mason a urcat în topurile muzicale după ce a cântat la nunta prinţului Harry, sâmbăta trecută, iar discul său „Inspiration” a devenit cel mai bine vândut album de muzică simfonică din 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat în februarie anul acesta, „Inspiration” a ajuns acum pe locul 11 în clasamentul britanic al albumelor şi pe primul loc în topul Classical Artists Albums.

Câştigător al competiţiei „BBC Young Musician”, el a declarat pentru Official Charts Company: „A fost o săptămână nebună cu examene imediat după!”. El studiază la Royal Academy of Music.

Recitalul lui Kanneh-Mason din timpul ceremoniei care a avut loc în Capela St. George din Windsor a atras atenţia telespectatorilor din întreaga lume. Muzicianul britanic în vârstă de 19 ani a interpretat atunci „Ave Maria”, de Franz Schubert, „Après un rêve”, de Gabriel Fauré, şi „Sicilienne”, de Maria Theresia von Paradis.

Acum, Kanneh-Mason este cel mai bine clasat violoncelist din istoria clasamentului britanic al albumelor, depăşindu-l pe Julian Lloyd Webber cu albumul „Lloyd Webber Plays Lloyd Webber” (1990), potrivit Official Charts Company.

„Reacţia la interpretarea mea a fost incredibilă şi este minunat că albumul meu este în topurile oficiale. Sunt atât de fericit că oamenilor le place muzica mea şi sunt recunoscător pentru toată susţinerea pe care am primit-o în ultimele zile”, a mai spus el, citat de BBC.

Grupul gospel Kingdom Choir, condus de Karen Gibson, a intrat în topul britanic al single-urilor pe locul 94 după ce la nunta regală a interpretat piesa „Stand By Me” a lui Ben E. King. 

În topul britanic al albumelor, primul loc este ocupat de coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman”. Cât priveşte clasamentul single-urilor, Clavin Harris şi Dua Lipa ocupă primul loc, pentru a şasea săptămână, cu „One Kiss”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.