Jurnalistul şi scriitorul Javier Sierra a câştigat pentru romanul său „El fuego invisible” premiul Planeta în valoare de 601.000 euro, acordat de cel mai important grup editorial din Spania, potrivit La Vanguardia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Javier Sierra (născut în 1971) este unul dintre cei mai bine vânduţi autori spanioli. Volumele sale au fost traduse în peste 40 de limbi. A scris romane istorice, contemporane şi de călătorie. Timp de şapte ani a fost editor al revistei Más allá de la Ciencia şi a lucrat în radio şi televiziune.

„El fuego invisible” este povestea căutării Sfântului Graal în Madrid. Un tânăr profesor universitar din Dublin, cu origini spaniole, nepot al unui faimos scriitor decedat, ajunge în Madrid pentru a petrece câteva zile şi se trezeşte implicat într-un misterios grup de studiu care urmăreşte indicii despre Sfântul Graal în literatură şi artă. Ceea ce pare iniţial o investigaţie ştiinţifică capătă noi valenţe după ce unul dintre membrii grupului este ucis.

Juriul care a acordat premiul Planeta, ajuns la a 66-a ediţie, a fost format din Alberto Blecua, Carmen Posadas, Fernando G.Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Rosa Regàs şi Emili Rosales. Câştigătorul primeşte 601.000 de euro, ca plată în avans a drepturilor de autor, iar finalistul, suma de 150.250 de euro.

Anul acesta, finalista Premio Planeta a fost Cristina López Barrio, cu romanul „Niebla en Tánger”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.