Jurnalistul Roberto Saviano, care trăieşte păzit de poliţie din 2006, de când a făcut dezvăluiri privind activitatea grupării mafiote Camorra în cartea „Gomorra”, devenită bestseller, a fost ameninţat de noul ministru italian de Interne cu ridicarea protecţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Matteo Salvini, membru al Ligii Nordului, organizaţie anti-imigraţie, a spus joi că autorităţile trebuie să reevalueze dacă viaţa lui Saviano mai este expusă riscului. În urma publicării volumului, jurnalistul a primit numeroase ameninţări cu moartea.

„Mi se pare că el petrece mult timp în străinătate”, a declarat Salvini unui post de radio, citat de AFP. El a adăugat că este necesară analizarea felului în care „banii italienilor sunt cheltuiţi”.

Saviano, care este un critic al politicii populiste a partidului lui Salvini, a transmis un răspuns dur. „Idiot”, a spus el într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook. El a mai afirmat că este „fericit să fiu unul dintre duşmanii lui”.

Scriitorul în vârstă de 38 de ani a vorbit, într-un interviu acordat Corriere Della Sera şi publicat vineri, despre atmosfera groaznică din Italia de când noul guvern populist a preluat conducerea pe 31 mai, avertizând că oricine poate fi o ţintă.

„Dacă Matteo Salvini vrea să dea frâu liber impulsurilor sale cele mai urâte împotriva mea şi a imigranţilor, orice crede că este în siguranţă se înşeală. Ieri au fost imigranţii, astăzi sunt eu, iar mâine vei fi tu”.

Recent, Salvini a fost ţinta criticilor după ce a refuzat să primească o navă cu 630 de imigranţi la bord care fusese salvată de pe coasta Libiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.