Dorin Chioţea a fost numit redactor-şef al ziarului Libertatea. EL va ocupa această funcţie începând cu luna iunie 2024, potrivit anunţului Ringier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Absolvent al Facultăţii de Medicină UMF "Carol Davila", Dorin Chioţea are o carieră în presă de aproape 30 de ani. De-a lungul carierei sale, el s-a axat pe subiecte sportive şi medicale, precum şi pe reportaje sociale, politice şi de investigaţie. Jurnalistul a transmis şi relatat de la competiţii sportive de top, a acoperit conflicte armate sau crize sociale majore.

Dorin Chioţea şi-a început cariera la Libertatea, apoi s-a mutat la Ringier România, unde a lucrat timp de 13 ani în poziţii de conducere la Libertatea, Gazeta Sporturilor şi ProSport şi a scris pentru Evenimentul Zilei, Unica şi Capital.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Din 2011, Dorin Chioţea a lucrat în televiziune, atât în funcţii de conducere, cât şi ca reporter, producător şi prezentator de emisiuni pe diverse teme, difuzate în emisiunile matinale, foarte populare, dar şi în prime time.

În cei aproape 30 de ani de activitate în industria media, el a coordonat mai multe relansări majore ale unor ziare de mare tiraj, inclusiv consolidarea site-urilor acestora, precum şi gestionarea unor proiecte speciale de infrastructură editorială.

"Sunt onorat, încrezător şi fericit să accept această provocare. Mă întorc acasă, în locul în care am crescut profesional. Mă întorc la un grup media puternic, cu o tradiţie îndelungată şi o reputaţie deosebită. Privind spre viitor, Libertatea va explora noi teritorii şi va oferi jurnalismul energic de care oamenii au nevoie pentru a fi cetăţeni mai puternici. Este clar că va exista o tehnologie de ultimă oră pentru a prezenta mai departe şi mai bine creativitatea echipei. Citiţi-ne de mai multe ori pe zi. Merită! Şi meritaţi ce e mai bun!", a declarat noul redactor-şef al publicaţiei Libertatea. 

Andrei Bereanda: CEO al Ringier România Media: "Când l-am întâlnit pe Dorin în timpul unui proces de recrutare amănunţit, mi-am dat seama că el face parte, fără îndoială, din familia Ringier. Entuziasmul şi energia sa nemărginită, capacitatea de a aborda cu uşurinţă, maturitate şi profesionalism orice subiect din orice domeniu, curiozitatea sa neobosită pentru inovaţie, experienţa sa incontestabilă în domeniul video şi tehnologie ne-au convins că Dorin este un jurnalist versatil care se potriveşte perfect într-o companie cu aproape 200 de ani de tradiţie jurnalistică, care s-a transformat în ultimii ani, investind constant în digitalizare şi globalizare. Îi urăm bun venit lui Dorin şi îl asigurăm de tot sprijinul nostru". 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.