Autorităţile turce au reţinut un corespondent al Wall Street Journal timp de aproximativ trei zile, aparent, pentru nerespectarea legilor ţării privind publicarea, iar acesta nu a avut posibilitatea de a contacta un avocat, familia ori colegii, informează washingtonexaminer.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reporterul Dion Nissenbaum a fost reţinut de poliţia turcă şi a fost separat de soţia şi fiul său.

”Suntem liniştiţi că Dion a fost eliberat nevătămat după aproape trei zile, dar suntem revoltaţi de detenţia categorică la care a fost supus, fără a putea lua legătura cu familia sa, cu un avocat sau cu colegii”, a declarat Gerard Baker, redactor şef al Wall Street Journal.

Publicaţia a transmis într-un comunicat: ”O persoană care cunoştea problema a spus că Nissenbaum a fost reţinut, aparent, pentru nerespectarea interdicţiei date de guvern privind publicarea imaginilor dintr-un clip al organizaţiei Stat Islamic”.

Guvernul turc a luat mai multe decizii privind libertatea presei - a trimis la închisoare mai mulţi reporteri şi a închis peste 100 de publicaţii.

Nissenbaum a declarat că, în timp ce a fost reţinut, nu i-a fost permis să ia legătura cu angajatorul său, cu familia şi nici cu vreun avocat. Wall Street Journal a mai transmis că, altfel, jurnalistul a fost ”tratat bine” şi ”comfortabil”.

Sâmbătă, Nissenbaum a publicat un mesaj pe Twitter în care a mulţumit celor care au fost îngrijoraţi de soarta sa şi a spus că în curând va reveni în Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.