Ansamblul folcloric „Cindrelul-Junii Sibiului”, una dintre cele mai vechi formaţii de dansuri populare din Europa, iMapp Bucharest, Târgul de Crăciun Bucureşti şi Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti” sunt promovate la Expo 2025 Osaka.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, susţine reprezentarea culturală a României la Expo 2025 Osaka, în acord cu misiunea instituţională de promovare a patrimoniului cultural imaterial şi de sprijinire a creaţiei artistice autohtone în plan internaţional.

România este prezentă la Expo Osaka 2025 cu un pavilion naţional conceput sub denumirea „The Romanian Magic Box”, un proiect selectat în urma unui concurs organizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Conceptul curatorial „Romania, Land of Tomorrow” propune o viziune a unei ţări a viitorului ce îmbină tradiţia şi egalitatea pentru a contribui la dezvoltarea unei societăţi durabile şi prospere. Prin valorificarea resurselor naturale, creativităţii culturale şi inovaţiei tehnologice, România răspunde subtemei „Saving Lives”, oferind soluţii pentru o lume mai bună.

În perioada 11-27 mai 2025, în cadrul Pavilionului României de la Expo Osaka, CREART sprijină prezenţa Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, una dintre cele mai vechi formaţii de dansuri populare din Europa. Recunoscuţi pentru excelenţă şi autenticitate, Junii Sibiului vor susţine un program artistic zilnic între orele 9:00 şi 21:00, aducând în faţa publicului internaţional dansuri, cântece şi obiceiuri tradiţionale din diferite regiuni ale României.

Totodată, în cadrul expoziţiei, CREART promovează şi evenimente culturale majore organizate în Capitală, precum iMapp Bucharest, Târgul de Crăciun Bucureşti şi Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Bucureşti” - contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural şi consolidarea imaginii internaţionale a oraşului Bucureşti.

Cu peste 80 de ani de activitate, 48.000 de spectacole şi peste 300 de premii, distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, ansamblul îşi consolidează astfel rolul de ambasador al culturii româneşti, promovând patrimoniul nostru imaterial pe scena mondială. Conceptul artistic propus la Expo 2025 Osaka reflectă diversitatea şi bogăţia folclorului naţional, de la Mărginimea Sibiului şi Valea Târnavelor, la Moldova şi Oltenia.

Organizată în perioada 13 aprilie - 13 octombrie 2025 pe insula Yumeshima, Expoziţia Mondială de la Osaka se desfăşoară sub tema „Designing Future Society for Our Lives” şi reuneşte aproximativ 170 de participanţi internaţionali şi un public estimat la peste 28 de milioane de vizitatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.