Actriţa Jessica Lange va reveni în rolul Constance Langdon, în al optulea sezon al „American Horror Story” care va debuta pe 12 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lange a mai jucat în primele patru sezoane ale serialului-antologie FX. Pentru acestea a primit patru nominalizări la premiile Emmy şi a câştigat două trofee. Ea a mai lucrat pentru primul sezon din „Feud”, creat de Ryan Murphy, în care a jucat rolul lui Joan Crawford.

Vestea întoarcerii lui Lange în distribuţie a venit după ce FX a anunţat că „American Horror Story” va avea zece sezoane, potrivit Variety.

Cel de-a optulea, „Apocalypse”, va fi o combinaţie între sezoanele „Murder House” şi „Coven”, primul, respectiv al patrulea.

Ryan Murphy a anunţat anul acesta că actorii Sarah Paulson, Evan Peter şi Kathy Bates îşi vor păstra rolurile pentru cel de-al optulea sezon, din distribuţia căruia va face parte şi Cody Fern („Assassination of Gianni Versace”).

Jessica Lange, născută pe 20 aprilie 1949, este una dintre cele mai apreciate actriţe americane de film, teatru şi televiziune. Artista este, de asemenea, ambasador UNICEF, şi a călătorit în Rusia şi Congo pentru a vorbi despre probleme precum HIV/SIDA. Ea a debutat în anul 1976, când a interpretat rolul Dwan în filmul „King Kong”, regizat de John Guillermin. A devenit cunoscută datorită rolului Cora Papadakis, pe care l-a interpretat cinci ani mai târziu, în filmul „Poştaşul sună întotdeauna de două ori/ The Postman Always Rings Twice”, regizat de Bob Rafelson.

Lange a câştigat primul Oscar din carieră pentru rolul din „Tootsie” (1982) şi a primit acelaşi trofeu pentru „Cer albastru/ Blue Sky” (1994). A fost nominalizată de alte patru ori la premiile Oscar, graţie rolurilor din filmele „Frances” (1982), „Ferma/ Country” (1984), „Vise dulci/ Sweet Dreams” (1985) şi „Cutia muzicală/ Music Box” (1989) şi a impresionat cu evoluţiile sale în alte filme de succes ca „Promontoriul groazei/ Cape Fear”, „Un tramvai numit dorinţă/ A Streetcar Named Desire”, „Peştele cel mare/ Big Fish”. În televiziune, a interpretat roluri memorabile în lungmetrajul „Grey Gardens” şi în serialul „American Horror Story”. Din palmaresul ei mai fac parte cinci Globuri de Aur, trei premii Emmy şi un premiu Tony.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.