Creatorul Jean-Paul Gaultier va pune în scenă, în luna octombrie a anului viitor, la Folies Bergère din Paris, un spectacol despre viaţa şi cariera sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai popular dintre creatorii francezi, Gaultier, în vârstă de 65 de ani, spune că, prin acest spectacol de revistă îşi va împlini visul din copilărie, potrivit leparisien.fr.

Cele cinci decenii de cultură pop şi modă vor fi montate pe scene emblematicului teatru parizian, într-un mix de musical şi defilare.

Cincisprezece actriţe, actori, dansatori şi artişti de circ vor interpreta creaturi şi personaje.

„Am visat întotdeauna să creez un spectacol de revistă. Iubesc musicalurile. Din copilărie, de pe la vârsta de 9 ani, în 1961, am descoperit la televizor spectacolele Folies Bergère. Am rămas fără cuvinte la vederea penelor şi a imitaţiilor de diamante, complet suprins”, a spus creatorul de modă, care s-a dedicat în ultima perioadă ariei haute couture.

El a adăugat: „Ceva mai târziu, mulţumită filmului «Falbalas», de Jacques Becker, cu Micheline Presle, m-am îndrăgostit de modă, dar mereu m-am gândit că voi face un spectacol de revistă”.

Intitulat „Fashion Freak Show”, spectacolul „conceput ca o mare petrecere” va spune viaţa designerului, din copilărie până la marile prezentări, inclusiv intrarea la Cardin, în 1970, ca intern, întâlnirile lui, localurile din londra unde petrecerea, artiştii care l-au influenţat, precum Pedro Almodóvar, Luc Besson, Madonna, Kylie Minogue sau coregrafii Régine Chopinot şi Angelin Preljocaj.

„Vreau să arăt diferenţa. Există frumuseţe peste tot, totul depinde de cum priveşti. Mereu mi-au plăcut ciudaţii, provocatorii, esteticile care se amestecă, întâlnirile neaşteptate”, a adăugat Gaultier.

Jean-Paul Gaultier, care se va ocupa de costume, va coregiza spectacolul cu Tonie Marshall. Mama cineastului, Micheline Presle, în vârstă de 95 de ani, o va interpreta - într-o înregistrare video - pe bunica creatorului de modă, cea care l-a îndrumat spre modă. Marion Motin va realiza coregrafia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.