Italia a lansat o cerere de ofertă pentru reconstrucţia pardoselii centrale a Colosseumului, a declarat ministrul Culturii Dario Franceschini, citat de DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o idee bună", a spus el, amintind că Guvernul a alocat 18,5 miioane de euro (22.6 milioane de doalri) pentru plan. 

Noul etaj ar trebui să fie o structură retractabilă care să acopere pasajele subterane ale Colosseumului. Va permite vizitatorilor să stea chiar în centrul arenei, oferind o nouă perspectivă. 

Franceschini a mai spus că noua suprafaţă va putea fi folosită pentru organizarea de evenimente culturale de top în interiorul monumentului emblematic şi va proteja subsolul său de ploaie şi soare. 

Cererea de oferte expiră la 1 februarie. Ideea este de a începe lucrările până la sfârşitul lui 2021, a precizat ministrul Culturii

Colosseumul a fost construit între anii 70 şi 80 după Hristos. 

În Roma antică, era folosit pentru execuţii publice şi sporturi sângeroase, precum lupte cu gladiatori şi cu animale sălbatice, care se desfăşurau în faţa a 50.000 de oameni. 

Arena a avut o scenă centrală acoperită până în secolul al XIX-lea. A fost îndepărtată pentru a dezvălui pasajele subterane, care au adăpostit în trecut, printre altele, cuşti pentru lei şi alte animale sălbatice. 

Ideea de a reconstrui scena a fost propusă în 2014 de arheologul italian Daniele Manacorda, care a asusţinut că Colosseumul trebuie să se întoarcă la origini ca loc de divertisment pentur public. 

Arena, alături de Forumul Roman din apropiere şi dealul Palatin, reprezintă cea mai populară atracţie turistică, cu aproape 7,4 milioane de vizitatori în 2019. În prezent este închisă din cauza restricţiilor de coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.