Istoricul Zoltán Csaba Novák, senatorul judeţului Mureş, şi-a depus, luni, demisia din funcţia de senator şi a preluat conducerea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membru ştiinţific al Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai” din Târgu Mureş, Novák a afirmat că a fost o onoare pentru el ca timp de şase ani să reprezinte în Parlament, unde a activat în Comisia de învăţământ a Senatului, interesele comunităţii maghiare din România.

„Cu această schimbare, voi putea să-mi împlinesc potenţialul profesional şi în acelaşi timp să servesc activitatea UDMR şi interesele maghiarilor din Transilvania şi ale tuturor minorităţilor naţionale din România din perspectiva ştiinţei. Noul loc de muncă îmi oferă, la nivel profesional, oportunităţi de a contribui activ la problemele minorităţilor”, a declarat Zoltán Csaba Novák, potrivit unui comunicat de presă al UDMR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.