Ionuţ Vulpescu şi-a preluat mandatul de ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale joi dimineaţă şi a declarat că trebuie să continue, în primul rând, proiectele pe care le-a făcut, lăsând să se înţeleagă că le va trece pe ultimul plan cele demarate în ultimele 12 luni de Vlad Alexandrescu şi Corina Şuteu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În dimineaţa zilei de joi, la Ministerul Culturii, pe rând, au ajuns secretarii de stat Oana Bogdan şi Erwin Simsensohn. 

Fostul ministru - Corina Şuteu - a ajuns cu puţin înaintea lui Ionuţ Vulpescu, actualul demnitar, la ora 09.30. Corina Şuteu nu a dorit să facă niciun comentariu.

Nici Ionuţ Vulpescu nu a fost foarte deschis comentariilor. Totuşi, el a afirmat că mai multe detalii despre noua structură a ministerului va oferi în perioada imediat următoare.

”Astăzi nu fac comentarii. Am spus ieri (miercuri, n.r.) câteva lucruri despre ce o să fac în perioada următoare, în cadrul audierilor din comisiile reunite de la Cameră şi Senat. Mai multe lucruri, în scurt timp. Deocamdată, sunt lucruri ce ţin de programul de guvernare”, a declarat Ionuţ Vulpescu la sosire. 

Legat de modificarea structurii ministerului el a răspuns scurt, refuzând să dea mai multe detalii: ”E prima mea zi...”.

”Eu trebuie să continui, în primul rând, proiectele pe care le-am făcut eu”, a afirmat ministrul întrebat dacă va duce mai departe programele începute de miniştrii Alexandrescu şi Şuteu, precum Strategia culturală naţională. 

Ionuţ Vulpescu, în vârstă de 40 de ani, a deţinut un prim mandat de ministru al Culturii, de 11 luni, în guvernul Victor Ponta. Discret pe perioada în care a ocupat fotoliul de ministru, Vulpescu a părăsit postul cu regretul că nu va duce la bun sfârşit ”proiectele de amploare” începute. El a fost propus de PSD pentru această funcţie, în guvernul Sorin Grindeanu, şi a fost investit miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.