Jack Osbourne, producător şi protagonist al show-ului de televiziune ”În jurul lumii cu Ozzy şi Jack/ Ozzy and Jack's World Detour”, care va fi difuzat de postul History, a vorbit într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro despre descoperirile făcute cu privire la istorie, de cele mai multe ori cosmetizată pentru elevi, despre relaţia cu tatăl său, solistul formaţiei Black Sabbath, şi despre cum Ozzy a reuşit să inhaleze o pastilă pe când se aflau în călătorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jack Osbourne, în vârstă de 30 de ani, a filmat alături de tatăl său timp de zece săptămâni, în perioada octombrie 2015 - martie 2016. Ei au ajuns din Statele Unite până în Japonia, Cuba şi Anglia.

”Cred că, dintr-o perspectivă istorică, ceea ce am învăţat la şcoală este ca o versiune Disney a istoriei reale. Istoria este înfiorătoare şi violentă, nu este prea roz”, a afirmat Jack Osbourne.

Pentru că nu se aştepta ca Ozzy să fie dispus să revină pe micul ecran, acum Jack Osbourne se declară uimit că tatăl său îşi doreşte o continuare a show-ului.

În timp ce filmau pentru unul dintre cele zece episoade, lui Ozzy Osbourne i-a ajuns un comprimat de vitamine în plămâni. ”Ia multe vitamine şi în dimineaţa aia a luat un pumn de pastile, a tuşit şi a inhalat un comprimat. Aşa că a trebuit să meargă la spital şi a fost o întreagă poveste”, a mai povestit Jack Osbourne.

Serialul ”Ozzy and Jack's World Detour” va avea premiera, la History Channel, marţi, de la ora 21.00.

Serialul are 10 episoade de câte o oră, în timpul cărora rockerul britanic şi fiul lui vor ajunge în locuri intrate în legendă, precum Muntele Rushmore, complexul neolitic Stonehenge, localitatea Roswell (statul New Mexico), de unde se presupune că au fost recuperate resturile unei nave extraterestre alături de trupurile unor extratereştri, Cuba, teritoriu unde zeci de ani accesul americanilor a fost restricţionat, şi Alamo din San Antonio, pentru a revizita locul unde muzicianul britanic a fost arestat pentru urinat în public.

 

Cât timp a necesitat realizarea episoadelor? Cât timp aţi călătorit?

Jack Osbourne: Am filmat timp de zece săptămâni, dar pe o perioadă mai lungă de timp, pentru că tatăl meu a început turnee când am început filmarea show-ului, aşa că a trebuit să ne oprim şi am reluat . Am început filmările în octombrie şi am terminat în luna martie.

Aţi călătorit pentru a afla mai multe lucruri  despre istorie şi unul despre celălalt. Care a fost cea mai importantă lecţie?

Jack Osbourne: Cea mai important lecţie din punct de vedere personal sau al istoriei?

Ambele, mai întâi din perspectivă istorică.

Jack Osbourne: Cred că, dintr-o perspectivă istorică, ceea ce am învăţat la şcoală este ca o versiune Disney a istoriei reale. Istoria este înfiorătoare şi violentă, nu este prea roz. Mergeam, de exemplu, în Jamestown, prima colonie reuşită din America. Acolo oamenii s-au mâncat unii pe alţii. Am făcut şcoala în America şi nu ni s-a spus asta niciodată. Aşa că, asta e, şi apoi cred că a fost o metodă de a învăţa să nu ne enervăm unul pe celălalt, pentru că ne petreceam cea mai mare parte a timpului în maşină, la volan, aşa că, inevitabil, există multe situaţii care pot degenera în ceartă. Am încercat să dezamorsez lucrurile astea înainte de a se întâmpla.

Şi aţi reuşit?

Jack Osbourne: Cred că da. Aş putea spune că am avut o rată de succes de 90%.

Deci, în ansamblu, ai fost mulţumit de colaborarea cu tatăl tău? A mers bine?

Jack Osbourne: Da, a mers foarte bine. A fost dificil, pentru că atunci când faci un serial nou, nu exista încă o reţetă, elaborezi pe măsură ce înaintezi. Să ne dăm seama de lucrurile care funcţionează şi cele care nu funcţionează a fost probabil partea cea mai grea.  După ce am învăţat asta, când trecusem bine de jumătatea parcursului, a fost mai uşor. A fost nevoie de o jumătate de serial pentru a ne da seama ce merge şi ce nu merge când lucrăm împreună, dar, da, s-a terminat cu bine într-adevăr. Primesc mesaje de la el aproape în fiecare zi, în care mă întreabă ,"Mergem din nou? Reluăm show-ul? Mergem acolo?" Este entuziasmat.

De ce aţi dorit să faceţi programul acesta?

Jack Osbourne: Cred că ideea a venit dintr-o conversaţie pe care am avut-o cu o doamnă cu care am lucrat în trecut. E producător de televiziune şi mi-a spus: ”Ascultă, ce-ar fi să facem o emisiune pe temă istorică cu tatăl tău?”. ”Sigur, am zis, dar tatăl meu nu mai face televiziune. A realizat «Familia Osbourne» şi atât, nu-i place să lucreze în televiziune”, aşa că am lăsat-o baltă. Au trecut câteva săptămâni şi apoi l-am întrebat: ”Ce spui, n-ai vrea să facem o emisiune TV?”. Iar el a zis: ”Da, aş vrea”, ceea ce m-a luat prin surprindere. ”În regulă” , am zis eu, şi am început să dau telefoane şi să pun lucrurile în mişcare.  Şi uite aşa am reuşit să-l vindem.

Eşti unul dintre producători, înţeleg.

Jack Osbourne: Exact.

Cum s-a întâmplat asta? Este prima dată?

Jack Osbourne: E prima dată când am produs un show în care am şi jucat. Am produs şi alte emisiuni de televiziune în trecut, dar era prima dat când eram una dintre gazdele show-ului. De data asta a fost un pic diferit. Am fost extrem de implicat în proiect de la început până la sfârşit, pe când dacă doar joci într-un serial sau emisiune, te prezinţi, îţi faci treaba, te duci acasă şi-atât. Când mă duceam la culcare aveam 25 de e-mail-uri, când mă trezeam, 50. Şi asta s-a întâmplat tot timpul. A  fost multă muncă, dar a fost grozav.

Aţi fost peste tot unde aţi vrut sau au existat şi lucruri care n-au putut fi făcute?

Jack Osbourne: Nu că ar fi fost imposibil, ci doar că cei de la History voiau ca noi să... History, ca reţea, se bazează foarte mult pe munca în colaborare, şi voiau să mergem în anumite locuri, ceea ce presupunea multă intuiţie şi imaginaţie: ”Ok, care ar fi cea mai potrivită atmosferă pentru show şi unde o să obţinem maximum din ceea ce facem?”. Au fost câteva locuri în care am fi vrut să mergem dar cei de la History au considerat că ar fi mai bine dacă am merge în altă parte, dar până la urmă am fost mulţumit de toate locurile în care am mers. Totdeauna esixistă un viitor, ştiţi. Aş vrea să mai fac câteva episoade să includem mai multe destinaţii internaţionale, pentru că, cred, întotdeauna e mai amuzant să călătoreşti în afara Americii.

De data aceasta, în care parte a lumii aţi călătorit mai mult?

Jack Osbourne: Am filmat şapte episoade în America, iar apoi am mers în Japonia, Cuba şi Anglia.

Înţeleg că poate vor mai exista proiecte ca acestea în viitor.

Jack Osbourne: Să sperăm că da.

Ce anume ai considera ca fiind experienţa culminantă, care ţi-a oferit cea mai mare satisfacţie?

Jack Osbourne: Ceea ce-mi place realmente este să descoper lucruri noi. Să presupunem că facem un episod despre muntele Rushmore, pe care l-am vizitat într-un episod. Îmi place să aflu lucruri de care habar nu aveam. E ca atunci când crezi că ştii totul despre ceva şi la un moment dat afli adevărul adevărat despre lucrul respectiv. Asta mă stimulează totdeauna.

Au existat lucruri care n-au funcţionat sau de care ai fost dezamăgit?

Jack Osbourne: Au existat câteva lucruri care până la urmă n-au funcţionat, de exemplu, când am încercat să mergem la Casa Albă şi nu am putut face acest lucru. A fost puţin frustrant. Apoi todeauna sunt probleme cum ar fi dorul de familie, dar de această dată a fost puţin ciudat. De obicei, când sunt plecat pentru a-mi face munca, nu am nici un membru al familiei în preajmă, nici pe mama, nici pe tata. Şi, de regulă, ti se face dor de casă, dar a fost ciudat să lucrez cu tatăl meu. Nu-ţi mai e cu adevărat dor de casă, pentru că eşti cu un membu al familiei. Dar mi-au lipsit copiii şi soţia foarte mult. Ăsta-i dezavantajul de avea un loc de muncă pentru care călătoreşti.

Cu sănătatea, a ta şi a tatălui tău, cum a fost? Totul a mers bine, aţi avut probleme?

Jack Osbourne: De fapt, a fost o problemă, pentru că tatălui meu i-a intrat un comprimat de vitamine în plămâni când ne pregăteam să plecăm să filmăm. Ia multe vitamine şi în dimineaţa aia a luat un pumn de pastile, a tuşit şi a inhalat un comprimat. Aşa că a trebuit să meargă la spital şi a fost o întreagă poveste. Asta a fost.

Dar a fost bine până la urmă.

Jack Osbourne: Da, până la urmă a fost ok. A fost nevoie să îl conecteze la un aparat cu presiune şi să-i curăţe plămânii. O chestie foarte ciudată. Asta a fost singura problemă medicală.

Ce îţi doreşti pentru viitorul apropiat? Ai vreun proiect special?

Jack Osbourne: Am o fetiţă de patru ani şi una de paisprezece luni, aşa că în ultimul an am avut un statut de dădacă, încercând să mă descurc, să ne descurcăm. Acum că vorbeşte şi merge, pot să mă gândesc la ce o să fac. Îmi place să-mi petrec timpul cu familia, îmi place să lucrez în televiziune. Atât timp cât pot face aceste lucruri, sunt un om fericit.

Ozzy Osbourne, născut pe 3 decembrie 1948, în Aston (Anglia), supranumit ”Prince of Darkness”, este interpret, compozitor şi vedetă TV. A devenit cunoscut, la începutul anilor 1970, ca vocalist al formaţiei Black Sabbath, din care a făcut parte din 1967 până în 1978. A urmat o carieră solo, cu 11 albume de studio lansate, vândute în peste 55 de milioane de copii în întreaga lume. În 2006, a fost inclus în US Rock and Roll Hall of Fame, ca parte a trupei Black Sabbath, alături de colegii săi Tony Iommi, Bill Ward şi Geezer Butler. Trupa Black Sabbath s-a reunit în 2010 şi a lansat un nou album de studio, intitulat ”13”, în 2013. De asemenea, în 2007, a primit o stea pe The Birmingham Walk of Stars. Alături de soţia şi doi dintre copiii săi, Kelly şi Jack, a fost protagonistul show-ului TV ”The Osbournes”, difuzat de postul MTV din 2002 până în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.