Arthur H., scriitor, compozitor şi interpret francez, va susţine, pe 6 şi 7 mai, la Bucureşti, două reprezentaţii ce îmbină literatura si muzica: un performance şi un concert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 6 mai, de la ora 20:00, Arthur H va susţine un performance literar intitulat „Arthur H lit Gherasim Luca”, în contextul expoziţiei „Gherasim Luca: Héros-limite/ Erou-limită”, care a fost inaugurată în secvenţa oficială de deschidere a Sezonului România-Franţa la Muzeul Naţional al Literaturii Române. În cadrul demersului liric de redescoperire a lui Gherasim Luca, Arthur H se va dedica unui proces de decriptare, interpretare şi renaştere a poeziilor. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prealabile.

Considerat de filozoful Gilles Deleuze „cel mai mare poet de limbă franceză”, Gherasim Luca a explorat întrepătrunderea formelor şi a cuvintelor, exerciţiile de gândire având ecou în diversitatea plastică şi poetică a operei sale.

La Bucureşti, Arthur H. va crea un dialog peste timp cu poetul român, membru al grupului suprarealist constituit împreună cu Gellu Naum.

Pe 7 mai, de la ora 19:30, Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti va găzdui un concert care face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistului francez, „Amour chien fou”. El explorează rockul, jazzul, bluesul, zonele electro şi funk.

Cel de-al zecelea album al lui, „Amour chien fou”, reprezintă un corolar al odelor aduse dragostei sub toate formele.

Născut la Paris în 1966, Arthur H., fiu al interpretului rock Jacques Higelin, a studiat muzica la Berkley, începându-şi cariera muzicală în 1990, odată cu apariţia albumului ce îi poartă numele.

Biletele pentru concert sunt disponibile pe site-ul MyStage.ro şi la casieria Teatrului Naţional Bucureşti, pornind de la 65 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.